Läs mer om oss

Sollentuna Plast & Gravyr AB grundades 1986 och är en finmekanisk verkstad. Under årens gång har vi specialiserat oss på bearbetning av plast och aluminium, ofta med ytterst små toleranser.

Plast är ett material som ställer stora krav på materialkännedom och tillverkningsteknik. Vi utvecklar nya tekniker för att möta de krav våra kunder ställer på oss. De tekniker vi huvudsakligen använder oss av är maskingravyr, fräsning, svarvning, kapning, bockning, limning samt montering. Vissa monteringsarbeten, t ex för sjukhussektorn, kräver samma omsorgsfulla precision som tillverkningen av de ingående delarna.


Våra tjänster

Vad gör vi idag?

Vår specialisering på precisionsarbeten är till större delen ett hantverk som kräver många års yrkesskicklighet. Vi arbetar ofta med enstaka prototyper och små till medelstora serier. Vi har samma höga krav på precision när det gäller snabba och säkra leveranser, vilket är en viktig del i vår ambition att leverera en bra totalprodukt.


Idag ser vår produktion lite annorlunda ut än förut då vi utökat tillverkningen av medicinsk-teknisk utrustning. Vi utför dock fortfarande rena gravyrarbeten. Vi arbetar mer med styrda maskiner och har högre kompetens för CAD/CAM. Vi tillverkar fortfarande prototyper av alla slag och hjälper gärna kunderna från skiss till färdig produkt.